Record! Numărul femeilor angajate în Moldova, atinge maximul ultimilor 5 ani

Record! Numărul femeilor angajate în Moldova, atinge maximul ultimilor 5 ani

Ministerul Muncii a oferit date oficiale cu privire la numărul femeilor angajate anul trecut. Astfel, ministrul Alexei Buzu precizează că programele Guvernului care au scopul de a susține părinții și în special femeile să combine viața profesională cu cea de familie, încep să dea roade.

Potrivit lui Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, în 2023 au fost cele mai multe femei ocupate pe piața muncii din ultimii cinci ani. În anul 2023, pe piața muncii erau angajate cu 23.100 mai multe femei, decât în 2022 și cu 16.700 mai multe, decât în anul 2019.

Un alt indice este cel al femeilor inactive. În anul 2023, a fost înregistrat cel mai mic număr de femei inactive pe piața forței de muncă (de la 715.700 în 2019 la 652.700 în 2023). Rata de ocupare și de participare a femeilor cu dizabilități sunt cele mai mari din ultimii cinci ani.

„Mă bucur să constat, că rezultatele pentru 2023 sunt semnificativ mai bune cu perioadele precedente și sper ca pentru anul 2024 să înregistrăm rezultate și mai bune. În cadrul Ministerului vom continua să elaborăm politici pentru a susține și încuraja femeile să-și dezvolte cariera profesională, având, în același timp, posibilitatea să fie alături de familie, aici acasă, în Moldova”, a declarat Alexei Buzu.

De asemenea, ministrul susține că pe parcursul anului precedent, rata de ocupare a femeilor a crescut mai rapid comparativ cu cea a bărbaților, fapt ce demonstrează o reducere a inegalităților de gen în ceea ce privește ocuparea forței de muncă.

Lucru în Marketing, Publicitate și PR

Lucru în domeniul Vânzări

Lucru fără experiență