Noutăți legislative: activitatea psihologilor ar putea fi reglementată

Noutăți legislative: activitatea psihologilor ar putea fi reglementată

Un nou proiect de lege destinat reglementării profesiei de psiholog, inclusiv a psihologilor cu drept de liberă practică, a fost înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Liliana Grosu, a subliniat necesitatea descrierii clare a condițiilor legale pentru activitatea psihologilor atât din sectorul public, cât și din cel privat.

„Reglementarea acestei profesii este dictată de nevoia de a stabili standarde de calitate și de a oferi siguranță și încredere beneficiarilor de asistență psihologică”, a afirmat ea.

Proiectul de lege propune stabilirea principiilor, condițiilor organizatorice și formelor de exercitare a profesiei de psiholog, cerințelor pentru cei care practică această profesie, drepturilor și obligațiilor acestora, precum și drepturile beneficiarilor de asistență psihologică.

Conținutul proiectului a fost elaborat prin consultări ample cu psihologi din sectoarele public și privat, reprezentanți ai comunității academice și societății civile.

„Acest proiect este o noutate pentru R. Moldova și este așteptat de mai mult timp, atât de comunitatea psihologilor, cât și de persoanele care au nevoie de servicii de asistență psihologică”, a declarat Liliana Grosu.

De menționat că proiectul de lege face parte din inițiativele UN Women de prevenire și combatere a violenței împotriva fetelor și femeilor, precum și de promovare a egalității de gen.

Lucru pentru ingineri

Lucru în vânzări

Lucru fără experiență