Moldova urcă pe locul 13 în clasamentul mondial al egalității de gen

Moldova urcă pe locul 13 în clasamentul mondial al egalității de gen

În acest an, Republica Moldova înregistrează un nou progres. Țara noastră a reușit să se claseze pe locul 13 din 146 de țări, în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen. Astfel, Moldova a urcat cu șase poziții comparativ cu 2023.

„Ne mișcăm spre top! În acest an, Moldova s-a clasat pe locul 13 din 146 de țări în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen. Cu 6 poziții superioare comparativ cu 2023”, menționează ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.  

În clasamentul mondial al egalității de gen, Republica Moldova urmează țărilor precum Germania, Spania, Lituania, Belgia. Țara noastră este urmată de Regatul Unit și Danemarca. Prima poziție în clasament este ocupată de Islanda.

„Mai multe servicii de ocupare, mai multe creșe și mai multe grădinițe reparate, mai multe programe de susținere a afacerilor, mai multe opțiuni de utilizare a concediului de îngrijire a copilului, mai multe programe de combatere a violenței, mai multe femei în poliție - așa construim o Moldovă incluzivă”, a adăugat ministrul.

Potrivit autorităților, egalitatea de gen, dar și apărarea drepturilor femeilor, este calificată drept una dintre priorități. În acest sens, au fost aprobate mai multe inițiative menite să îmbunătățească condițiile de viață ale femeilor și să le promoveze în viața socială.