Concediul nefolosit timp de 2 ani, va fi considerat stins!

Concediul nefolosit timp de 2 ani, va fi considerat stins!

Proiectul de lege cu privire la modificarea unor acte normative a fost aprobat în cea de-a doua lectură a Parlamentului, cu votul a 56 de deputați. Prin urmare, zilele concediului de odihnă anual acumulate (nefolosite) de angajați timp de doi ani, vor fi considerate stinse.

UPDATE (26 martie):

Legea care prevede ca zilele de concediu anual nefolosite timp de doi ani, să fie stinse, a fost publicată în Monitorul Oficial. În acest context, legea va intra în vigoare, începând cu 1 aprilie.

Astfel, la sfârșitul anului calendaristic, angajatorul va informa salariatul, în scris, despre numărul zilelor de concediu de odihnă anual acumulate/nefolosite, termenul de expirare a acestora. De asemenea, va solicita utilizarea acestor zile de concediu de către salariat, în baza unui grafic stabilit de comun acord.

ARTICOLUL INIȚIAL

În acest context, la finele fiecărui an, angajatorul va informa salariatul, în scris, despre numărul zilelor de concediu de odihnă anual acumulate (nefolosite) și despre termenul de expirare a acestora. Mai mult, angajatorul va solicita utilizarea acestor zile de concediu de către salariat, în baza unui grafic stabilit de comun acord.

Ce ține de zilele de concediu nefolosite de către salariat până la intrarea în vigoare a prevederilor proiectului de lege, acestea vor putea fi utilizate până pe 31 decembrie 2029.