Cinci motive pentru a veni la Târgul de Cariere din Chișinău

Cinci motive pentru a veni la Târgul de Cariere din Chișinău

Dacă te interesează ceea ce ține de lumea profesională, fie că îți dorești oportunități noi în carieră sau doar vrei să te menții informat și să dobândești cunoștințe noi în domeniul tău de activitate sau într-un domeniu nou, ,,Târgul de Cariere" reprezintă locul perfect unde poți explora toate aceste opțiuni profesionale. În Chișinău, Târgul de Cariere este organizat de câteva ori pe an și de diferite organizații. Cu această ocazie, echipa lucru.md te invită să participi la aceste târguri de joburi, iar dacă încă stai la dubii, iată 5 motive pentru care merită să vii la un târg de cariere:

  1. Găsești locuri de muncă din diverse domenii și cu diferite niveluri de pregătire

În cadrul târgului sunt prezentate locuri vacante pentru posturile: specialiști în relații și suport clienți, consultanți financiari, ingineri, programatori, mecanici, agenți de vânzări, operatori de producție, lucrători comerciali și agenți imobiliari. De asemenea, la eveniment vor participa și companii care oferă locuri de muncă în străinătate, în țări precum România sau Belgia.

  1. Ai parte de interviuri și recrutare directă:

Angajatorii și/sau recrutorii au standuri proprii unde te poți apropia și comunica mai simplu cu reprezentanții companiei înainte de a decide dacă îți dorești să candidezi pentru o poziție. După care să stabiliți un interviu propriu-zis.

  1. Vei fi la curent cu noile tendințe pe piață

Posibil nu ești în căutarea unui nou loc de muncă, dar interacțiunea cu cele mai active companii de pe piață îți pot oferi informații valorose despre evoluția ariei tale de interes sau activitate.

  1. Ai posibilitatea să faci networking

La târg poți întâlni colegi sau persoane noi cu care să împărtășești aceleași interese și preocupări, să schimbi opinii și recomandări profesionale. Interacționând cu alții afli informații folositoare și sfaturi legate de un anumit posibil post care te interesează.

  1. Obții feedback profesional:

Ai ocazia să primești feedback cu privire la CV și poți obține sfaturi de la specialiști în resurse umane pentru a-ți îmbunătăți șansele de angajare.

Te-am convins să vii la târg? Acum a rămas doar să te pregătești:

  • adaptează CV-ul, să fie cât mai ușor de citit, căci la târg lucrurile se mișcă mult mai repede, iar angajatorul să aibă timp să parcurge într-un interval de câteva secunde aspectele cele mai importante din CV-ul tău;
  • redactează și un CV în engleză, pentru ofertele de munca în străinătate;
  • optează pentru o ținută „business casual”, dar poți alege și variante mai lejere, dacă aplici pentru joburi care implică activități manuale;
  • fii pregătit să răspunzi la întrebări, chiar dacă nu vor fi întrebări clasice dintr-un interviu, trebuie să știi cum să răspunzi scurt și cu esență;
  • nu uita de etichetă, prezintă-te, vorbește la persoana a II-a plural;

Participarea la un Târg de Cariere poate fi un pas important în construirea carierei tale, oferindu-ți oportunități unice de dezvoltare profesională și personală. Anul acesta echipa lucru.md va participa la mai multe târguri printre care Târgul de Cariere, 27-28 octombrie, între orele 10:00 și 17:00, la Palatul Național „Nicolae Sulac” și Târgul Stagiilor de Practică, 29-30 noiembrie 2023, Universitatea ASEM.  Vom fi bucuroși să te ghidăm în lumea angajărilor din Moldova.