Cercetătorii au creat un sistem IA care prezice concedierea angajaților

Cercetătorii au creat un sistem IA care prezice concedierea angajaților

Cercetătorii japonezi de la Universitatea Metropolitană din Tokyo au dezvoltat un sistem de Inteligență Artificială (IA), care poate prezice momentul în care angajații vor demisiona.

Informația poate fi dedusă de IA în baza anumitor date: sex, vârstă și activitatea angajaților la locul de muncă. Mai mult, IA analizează și informații despre angajații care deja au demisionat sau se află în concediu. Odată ce a recepționat datele necesare, sistemul prezice cine are riscul să demisioneze, oferind răspunsul în procente.

Potrivit autorului sistemului, profesorul Naruhiko Shiratori, algoritmul creat de el ar trebui să ajute managerii să-și păstreze angajații valoroși, oferind diferite măsuri de susținere pentru angajații talentați. În acest sens, noul instrument creat este acum în proces de testare cu mai multe companii. Prin urmare, companiile care participă la testare, vor primi un model de fluctuație a angajaților.

Mai mult, acest sistem ar putea primi și un update, datorită căruia companiile vor putea primi sarcini potrivite pentru noii angajați, prin analizarea informațiilor din interviurile de angajare, precum și a caracteristicilor, și istoricului personal.

Întreprinderile japoneze obișnuiesc să angajeze absolvenți, imediat după finalizarea studiilor, în fiecare an. Însă, conform datelor guvernamentale, aproximativ unul din zece absolvenți demisionează de la locul de muncă în decursul primului an.

Potrivit Ministerului Muncii din Japonia, aproximativ 30% dintre tinerii specialiști se concediază de la locul de muncă, în primii trei ani.