Cei mai valoroși profesori din țară, vor fi premiați

Cei mai valoroși profesori din țară, vor fi premiați

În cadrul unei inițiative de recunoaștere a excelenței în domeniul educației, se pregătește să fie desfășurat concursul "Pedagogul Anului". Potrivit anunțului făcut de Ministerul Educației și Cercetării, profesorii desemnați cu titlurile de "Educatorul Anului" și "Învățătorul Anului" vor fi recompensați cu sume cuprinse între 15.000 și 50.000 de lei.

UPDATE! 10 aprilie 2024

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de către Guvern. Proiectul va fi supus examinării în Parlament.

Știrea inițială:

Între timp, „Profesorii Anului” vor fi identificați, de asemenea, prin concurs, în patru domenii curriculare distincte, și anume: limba și comunicarea, matematica și științele, educația socioumanistică, artele, tehnologiile și sportul. Fondurile alocate pentru premii se vor situa în intervalul menționat anterior, între 15.000 și 50.000 de lei.

Laureaților premiilor I, II și III li se va înmâna o diplomă specială din partea Ministerului Educației și Cercetării, însoțită de promovarea la gradul didactic imediat superior celui deținut anterior sau de confirmarea gradului didactic superior. Această inițiativă își propune să aducă în vizor contribuția deosebită a profesorilor în modelarea viitorului societății prin educație.