Beneficiile muncii remote pentru companiile din Moldova

Beneficiile muncii remote pentru companiile din Moldova

Când majoritatea oamenilor se gândesc la beneficiile muncii la distanță, ei tind să le echivaleze cu angajații, nu cu angajatorii. Și, deși există cu siguranță numeroase avantaje ale muncii remote sau hibrid pentru personalul dvs., dar de a avea personal de muncă la distanță vă va avantaja foarte mult și pe dvs., în calitate de angajator.

Iată doar 5 din beneficiile unui loc de muncă la distanță și virtual:

1. Personalul dvs. va fi mai productiv

Ca angajator tinzi să crezi că angajatul nu va reuși să onoreze deadline-urile  ori nu va fi disponibil, deoarece va face altceva. Greșit. Diverse studii au arătat că angajații care lucrează de acasă sunt mai productivi decât angajații din birou. De exemplu, un studiu de la Harvard Business School a măsurat productivitatea angajaților de la Oficiul de Brevete din SUA cărora li se permitea să locuiască oriunde. Angajații cărora li sa permis să lucreze de oriunde au fost cu 4,4% mai productivi decât omologii lor din birou. Și un studiu de la Stanford a constatat că angajații care lucrează de la domiciliu sunt mai productivi - cu aproape o zi întreagă de muncă!

2. Nu vor trebui să facă naveta

Ar fi greu să găsești un angajat care să se bucure de drumul zilnic la birou, mai ales dacă vorbim de Chișinău. Nu este plăcut să-ți începi ziua de lucru cu o navetă lungă, zdrobit într-un troleibuz sau stând în ambuteiaje.

Indiferent de motivul sau de cât timp îi trebuie cuiva să facă naveta, ea contribuie la absențe la locul de muncă și la scăderea productivității angajaților. Angajații care sunt nevoiți să petreacă mai mult de 90 de minute în drum spre oficiu au șanse mai mari să renunțe la locul de muncă. Permiterea angajaților să lucreze de acasă ajută la creșterea reținerii angajaților, ceea ce înseamnă mai puțin timp și bani pe care trebuie să îi cheltuiți pentru recrutarea și formarea înlocuitorilor.

3. Poți angaja cei mai buni indiferent unde se află

Un beneficiu adesea trecut cu vederea al lucrului de la distanță este că nu ești legat de un loc geografic. În general, poți angaja pe cineva indiferent unde locuiește, fie la Bălți, Cahul ori în România, ceea ce înseamnă că poți alege dintre cei mai buni angajați din lume. Și când găsești persoana potrivită și îi permiți munca remote nu trebuie să plătești pentru cheltuielile de relocare!

4. Este mult mai ieftin

Sigur, ați dori să aveți întregul personal amplasat central într-un singur birou, unde să-i puteți urmări lucrând, colaborând și să aveți timp față în față cu ei oricând doriți. Dar toate acestea au un preț, sub formă de costuri pentru spațiul de birou, rechizite de birou și echipamente. Având un personal virtual reduci practic toate aceste cheltuieli la zero! Luați în considerare acest lucru: în 2015, Xerox, care a permis lucrul la distanță timp de 30 de ani, a constatat că permiterea lucrului de acasă economisește aproape 10 milioane de dolari în costuri pe an.

5. Angajații vor fi mai loiali

Sondajul FlexJobs din 2019 a constatat că 80% dintre angajați ar fi mai loiali dacă ar avea opțiuni de lucru mai flexibile, inclusiv opțiuni de lucru de la domiciliu. Când le oferi angajaților tăi posibilitatea de a-și personaliza programul astfel încât să își poată echilibra mai bine viața profesională și viața personală, se întâmplă un lucru interesant: ei devin recunoscători. La rândul său, recunoștința lor se manifestă sub forma loialității față de companie. Un personal loial echivalează cu o productivitate mare și o cifră de afaceri redusă, ceea ce, după cum știe orice angajator, este o mare economie de costuri.

Dacă lucrul la distanță este ceea ce cauți în anunțurile de angajare din R. Moldova, pe lucru.md găsești o ofertă bogată.