10 dintre cele mai bune filme pentru orientarea în carieră

Ți-ai pregătit popcornul și băutura preferată, dar încă nu știi ce film să privești?  Iată câteva filme legate de carieră și muncă pe care ar trebui să le vezi. Îți dorim vizionare plăcută!


The Devil Wears Prada (2006)

O dramă/comedie care explorează lumea modei și viața unei tineri asistente care lucrează pentru o șefă dificilă în industria de fashion.

„Nu mă interesează detaliile incompetenței tale."

The Pursuit of Happyness (2006)

Un film bazat pe o poveste reală despre un bărbat care luptă să-și găsească un loc de muncă și să-și susțină familia în ciuda dificultăților.

„Nu permite nimănui să-ți spună că nu poți face ceva. Nici măcar mie. Ai un vis, trebuie să-l protejezi. Oamenii care nu sunt capabili să facă ceva pe cont propriu îți vor spune că nici tu nu ești capabil. Vrei ceva, îl obții. Punct. M-ai înțeles?”

Up in the Air (2009)

O dramă care urmărește un angajat al unei companii de consultanță care călătorește în mod constant pentru a da afară oameni de la locurile de muncă.

„Oricine a construit vreodată un imperiu sau a schimbat lumea, a stat acolo unde ești acum. Și *pentru că* au stat acolo au putut să o facă.”

Glengarry Glen Ross (1992)

Un film despre lumea imobiliară și presiunile intense din vânzări, cu un ansamblu de actori remarcabili.

„Bogații din ce în ce mai bogați, aceasta este legea țării.”

Erin Brockovich (2000)

O dramă bazată pe o poveste reală despre o femeie care investighează și dezvăluie o poluare gravă a apei și încearcă să obțină dreptate pentru comunitatea afectată.

„Nu am nevoie de milă, am nevoie de un salariu. Dar când ți-ai petrecut ultimii șase ani crescând copii, este foarte greu să găsești pe cineva care să plătească bine, înțelegi fiecare cuvânt din asta, dragă, sau vorbesc prea repede?”

The Social Network (2010)

Acest film explorează începuturile rețelei sociale Facebook și luptele dintre fondatorii săi, Mark Zuckerberg și Eduardo Saverin.

„Am trăit la ferme, apoi am trăit în orașe, iar acum vom trăi pe internet!”

Good Will Hunting (1997)

Un film despre un tânăr geniu matematic care trebuie să aleagă între cariera academică și oportunitatea de a se dezvolta profesional și personal.

„Oamenii numesc acele imperfecțiuni, dar nu, acestea sunt lucrurile bune.”

Chef (2014)

Un film despre un bucătar talentat care decide să-și deschidă un camion de mâncare pentru a-și urma pasiunea culinară.

„Poate că nu fac totul grozav în viața mea, dar mă pricep la asta. Reușesc să ating viața oamenilor cu ceea ce fac și vreau să împărtășesc asta cu voi.”

The Intern (2015)

O comedie-dramă despre un bărbat în vârstă care devine stagiar la o firmă de modă online, oferind o perspectivă unică asupra relației dintre generații în lumea corporatistă.

„Nu greșești niciodată dacă faci ceea ce trebuie.”

Office Space (1999)

O comedie neagră care se concentrează pe viața de zi cu zi într-un birou de corporație și pe frustrările angajaților față de monotonia muncii de birou.

„Asta trebuia să fie cariera ta”